dissabte, 28 d’abril del 2012

Roppongi (六本木)

La nit havia de ser un tranquil sopar amb un parell de cerveses i res més, ja que demà necessitarem aixecar-nos amb certa antelació per anar fins a l'aeroport de Narita a agafar el vol de tornada a casa. Peró abandonarem la nit toquiota anant a dormir dins les nostres càpsules? Les nostres vacances no poden acabar així.
Desprès de sopar decidim anar de festa per gaudir una mica de la marxa que té Tòquio. Un dels llocs més famosos per gaudir de la nit és Ropongui. Aquí mai sentireu el típic "only japan", en els locals d'aquesta zona els estrangers es mescla'n amb els japonesos sense cap mena de problema. En aquesta àrea es concentren una gran quantitat de pubs, discoteques i restaurants de cuina occidental freqüentades i algunes regentades per estrangers, on comunitats de diferents països es reuneixen per anar de festa junts. Per aquí sentireu com tothom parla anglés, i algun que altre mot en castellà, ja que molts llatinoamericans fan vida social per la zona.

Desprès de l'ultim sopar japonès, a base de carn de "kobe", ens desplacem de la zona de Shinjuku amb el metro fins a la parada de Roppongui. Allà ja comencem a veure que allò esta ple de gent jove que volta amunt i avall pel carrer principal, col·lapsat de karaokes, discoteques, pubs i restaurants amb tot de personal oferint propaganda dels seus establiments pul·lulant per les voreres del carrer.


L'escena del carrer és semblant a qualsevol zona d'ambient en la ciutat japonesa, però caminant en direcció la torre de Tòquio, que és visible des del carrer principal, arribarem en els últims establiment dedicats a l'oci nocturn, però allà la cosa ja canvia. Els pubs es transformen en discoteques, i deixen d'haver hi restaurants, però canvien els establiments i la gent també. De cop i volta els pesats repartidors de propaganda japonesos desapareixen i allà nomes trobes africans de la mida de jugadors de la NFL que te inviten a visitar el seu local, parlant amb anglés, et intentant convèncer pesadament de què visitis sense compromís el seu pub. No és perillós, però si que sembla que et fiquis a la gola del llop, ja que a mesura que avances pel carrer n'hi apareixen més. 

Rebutjant educadament les seves ofertes amb un "No thanks", no ha d'haver-hi cap problema.

Però Roppongui no és tot nit i festa. Aquí també s'hi concentren algunes seus de les empreses multinacionals més importants com la creadora de videojocs Konami (fotografia de la dreta), les oficines de Google a Japó, Yahoo, Vodafone, Soft Bank... També aquí s'instal·len les companyies japoneses amb projecció a l'estranger, en canvi les companyies dedicades al mercat japonès es queden a Shinjuku.
Algunes de les ambaixades de països estrangers es concentren també aquí.

Informació a apart, nosaltres el que necessitem ara es gaudir de l'ultima Japonesa, aixi que anem en busca d'algun lloc amb festa!