dimecres, 11 d’abril del 2012

Kokyo (皇居) - El palau Imperial

Kokyo (皇居) és el Palau Imperial de Japó, i la residencia del seu emperador. Com ja sabeu el palau es troba en el districte de Chiyoda, Tòquio. Desprès de la restauració Meji (明治維新 ), època de un canvi estructural de la política i societat Japonesa, la cort imperial ubicada a Kyoto es va traslladar a l'actual capital del país. La extensió total del recinte, incloent els seus jardins es de 3.41 km2, i va ser destruït per bombarders, durant la segona guerra mundial i reconstruït seguint el mateix estil durant el 1968. El interior del palau esta tancat i només obra al public 2 cops l'any, el dia d'any nou (2 de gener), i durant l'aniversari del emperador. La resta de dies es manté tancat, però el que si esta obert son els seus jardins que es poden visitar gratuïtament.

Nosaltres ens apropem a la porta creient que en un dia laborable, tant aviat serem els primers en entrar, però com en tot els japonesos son sempre molt puntuals, i ja hi ha un grup de turistes locals que ens ha passat al davant. Ells com sempre no deixen res al atzar, i van tots vestits iguals amb una gorra i xalec identificatiu, seguint el guia i amb una targeta penjada amb les seves dades. Aquesta gent mai viatge sense saber on va, que visitara, on dinara i s'allotjara. Tot calculat, preparat i planificat.
Durant aquest dies, una part dels jardins estan siguen sotmesos a obres de millora, però en les altres parts presenten un aspecte immillorable. No ha ha ni una fulla al terra, ni un paper, n'hi un carterista (que aixo a casa seria impensable), i policies que patrullen amb bicicleta s'encarreguen de guardar la seguretat. Gaudiu de les imatges, demà en penjaré moltes més.