dissabte, 21 d’abril del 2012

El parc de Shinjuku (新宿御苑)

Llàstima que encara no estiguessin a punt els cirerers, si hi haguéssim anat 2 setmanes més tard, durant l'època que ja estan florits, podríem haver fet unes bones fotos. Justament aquest era el motiu de la visita al parc de Shinjuku, però ara tot just els arbres treien les seves primeres flors.
El "Shinjuku Gyoen (新宿御苑)", o més conegut com a "Shinjuku park", és com el "central park" de Nova York però a Tòquio. Aquest parc té més de 58 hectàrees de jardí botànic, amb 20 mil arbres dels quals 1500 son cireres, i un hivernacle amb més de 2400 espècies tropicals, tot això situat en el vell mig del concorregut Shinjuku. El parc obra de dimarts a diumenge, excepte quant floreixen els cirerers i els crisantems que obra tots els dies de la setmana, però compte perquè del 29 de desembre al 3 de gener esta tancat al public. El seu horari normal és de 9 del matí a les 4 i mitja de la tarda, i el preu de l'entrada és de 200 iens (1,85€) pels adults, i 50 iens (0,46€) pels infants. Podreu accedir a éll a traves de 3 portes: la de Shinjuku (que és la manera més fàcil si esteu al centre de Tòquio), Okido i Sendagaya.
El jardí, posteriorment convertit en parc, va sé construït en uns terrenys de la família Naito, que eren antics senyors feudals de l'època d'Edo, i des de 1892 s'hi exercia una activitat agrícola. Tot fins que en 1906 va ser redissenyat com a jardí imperial, però com la majoria de coses a Japó, durant la segona guerra mundial va ser destruït, i fins acabada la guerra no es va reconstruir per passar a ser un jardí nacional obert a públic.
Peró deixem-nos de tanta historia, i passegem tranquil·lament per els seus camins. Es ben be que aquest japonesos en fan de tot un ritual, hi ha una gran quantitat de gent que va preparada amb botelles d'aigua, motxilles, pals de caminar i caríssimes càmeres de fotos. Sembla que es vagin a posar dintre la jungla, quant només entren en un parc normal i corrent. Bé, en tot cas espero que gaudiu de les fotos!