dilluns, 30 d’abril del 2012

Final del viatge

Avui és el dia, el dia de marxar cap a casa. Per desgràcia han acabat les vacances i hem de tornar a la nostra rutina. Japó és un dels llocs que tenia a la llista de coses que has de veure a la teva vida, i ara ja el puc tatxar. M'ha agradat molt estar per aquí uns dies però no per quedar-s'hi molt de temps, ja que el ritme de vida és molt occidental, la gent viu massa ràpid, i tot és molt car. Però aquesta imatge de ciutats futuristes que surten per la tele, la cuina asiàtica, i en general la cultura diferent a nosaltres, fa que sigui un lloc prou atractiu per què cada any rebi milions de turistes de tot el món.
Despertem un altre cop amb la imatge del sostre de la nostra càpsula davant els ulls, i amb una mica de ressaca ens anem a fer un últim bany en el mini Spa de l'hotel. La festa de Roppongui va estar molt bé, la veritat és que ens ho varem passar de conya, llàstima que avui no hi puguem tornar, ara hem de vestir-nos i anar fins a l'aeroport que ens espera el vol de tornada a casa. Desprès d'acomiadar-nos dels recepcionistes de l'hotel, que sempre ens varen atendre molt amablement sortim al carrer observant per últim cop el centre de la ciutat, tot recordant el primer dia que varem arribar. Ara ja tot ens resultava familiar i deixàvem enrere aquells carrers que ja coneixíem, en direcció a la terminal de bus que hi havia junt a la gegant estació de trens de Shinjuku.
El bus ens porta fins a l'aeroport de Narita desprès de més d'hora i mitja per una autovia que creua l'àrea metropolitana de Tòquio. Quant de cop veiem l'entrada a l'aeroport tallada per unes casetes, com la dels peatges que tenim a casa, i tot de policies barrant el pas als vehicles que intenten accedir a la terminal. El nostre bus es para, com tots els altres vehicles, i entren 3 de policies demanant els passaports a tots el passatgers. Allà no es pot accedir sense identificació, tothom treu els documents de les seves maletes i un per un els agents revisen cada un d'ells, a Japó tot esta perfectament controlat. Amb un somriure es mira els nostres passaports i amb una petita reverencia ens dóna les gracies per col·laborar, ja podem continuar fins a dins del recinte.

Mentre matem el temps per embarcar en direcció a Milà, i desprès agafarem un petit vol d'hora i mitja a Barcelona, posem el punt i final a les vacances japoneses.