dimarts, 17 d’abril del 2012

El Nippon Budokan (日本武道館)

Estem en el parc Kitamoru i no viem per en lloc un suposat estadi d'arts marcials, fins que en passar per darrera d'uns arbres de cop apareix el Nippon Budokan (日本武道館). Literalment "edifici d'arts marcials de Japó", el Budokan és un estadi cobert de 42 metres d'altura amb una capacitat per a 14201 espectadors. Aquest edifici de formigó, obra de l'arquitecta Mamoru Yamada, va ser inaugurat el 3 d'octubre de 1964 amb un cost de 4,3 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta construcció era acollir les competicions de judo dels jocs olímpics de Tòquio en el 1964.
Actualment s'utilitza més fer grans concerts de rock que per el que estava destinat. Precisament els Beatles varen fer el seu debut en terres japoneses en aquest lloc, i els que desprès d'una dura critica de L'opinió publica varen obrir les portes a altres grup per actuar allà. La majoria de concerts importants en la capital nipona es celebren allà, ja siguin artistes nacionals o estrangers.
Malgrat tot, aquí es continuen celebrant les competicions nacionals d'arts marcials com les de judo, kendo, karate, akido...
Cada 15 d'agost es celebra una cerimònia en record a les víctimes de la segona guerra mundial, amb las destacades assistències del primer ministre, l'emperador i la seva esposa.
Nosaltres acabem d'arribar fins la porta amb l'esperança de què estigui obert ja que seria interessant entrar a veure'l, però com era d'esperar esta tancat. Aquí només hi ha els serveis de neteja que el deixen a punt per el concert que s'he anuncia en un cartell davant la porta. "Il divo & ochestra in concert".