dimarts, 12 d’octubre del 2010

Olongapo city, on refugiar-se de l'estres de Manila

Benvinguts a Olongapo, la ciutat de turisme on la gent fins hi tot els locals hi escapen per resguardar-se de la estressant Manila, la immensa capital de les illes Filipines. Olongapo, esta situada al nord-est de la capital a unes 2 hores de autobús segons del trafic del dia i de la puntualitat del bus en arribar a la estació de sortida.
Amb 194260 habitants és troba ubicada a la província de Zambales illa de Luzon, que es la mes grossa i on es troba també la capital del país.
Ja portem varis dies aquí i la veritat es que es molt millor que haber-se quedat a Manila, aquí encara que el nivell d'angles entre els habitants sigui mes baix, la tranquil·litat es molt mes alta, puguent estar de relax caminant per el carrer sense que ningú et molesti. Es una destinació per els filipins que escapen a la ciutat com els turistes que desitgen platja, piscina, bon temps, i no gaire estres.
La quantitat de restaurants de menjar filipí, coreans, japonesos, hindús, i alguns intents de pizza i hamburgueses per estrangers inunden el passeig amb gran varietat a la hora de menjar, però com sempre els preus mes econòmics son els de les parades de menjar ambulant que hi han en els carrerons on un plat de carn de xai picada amb ceba i una mica de arros amb ou fregit et solucionen el dinar o sopar. Els preus de els restaurants destinats als turistes com sempre son els mes cars, també hi han cerveseries on serveixen sandwich, patates fregides, i una gran varietat de carn per fer a la barbacoa que tenen a la vista de tothom on el xef accepte les suggerencies dels clients.

Nosaltres com sempre intentant de gastar el mínim comprem menjar les parades dels carres i desprès ens el emportem al bar i allà nomes consumim una cervesa, desgraciadament aquí no hi ha Chang ja que es tailandesa, aquí apart de la importada Heiniken ja internacional, hi ha la Red Horse que te una gran quantitat de alcohol, i no es agrada massa, la San Miguel pilsen que és el mes semblant a una San Miguel de casa, San Miguel light que no te gust ni a cervesa, i altres marques estrangeres com la  Carlsberg. A diferencia de casa, el portar menjar de fora a un bar no esta malt vist i normalment ningú posa cap pega ni problema per que et compris una bossa de patates al 7eleven de la cantonada i te les mengis al bar mentre apures una gèlida San Miguel que amb la calor tropical del país sempre entre be.
Tema de diners. En la capital els caixers automàtics son habituals i n'hi han per tot arreu i de diferents bancs, però no tots accepten targetes de crèdit internacionals, un dels mes habituals per no tenir problemes es el metrobank que sempre funciona, també hi ha de efectiu el BPI Bank of the Philippine Islands, on varies vegades hem tret diners sense pegues i a més tots estan amb angles per que no hi hagi problemes de idioma. Peró a Olongapo els caixers, que estan senyalats com a ATM a tot els països ja que es com es senyalitzen amb angles o si mes no a USA, no abunden per els carrers ni es fan nosa uns als altres als 7eleven com a Tailàndia, mes aviat son difícils de localitzar, també es poden trobar en els hotels de luxe a recepció amb un guarda de seguretat 24 hores, on encara que no t'hi allotgis no hi ha cap problema per entrar a treure efectiu. Com sempre nosaltres seguim la norma de no treure diners de nit als caixes de carrer ja que es considera mes perillós però cal destacar que mai hem vits que sigui problemàtic.

Com sempre diu la lonley planet es millor portar alguns dòlars americans que sempre son benvinguts per els comerciants filipins però nosaltres mai hem tingut problemes per treure diners, i a mes, nomes de arribar vam canviar alguns ringuits Malais per pesos locals a l'aeroport per tenir de reserva.

En general la ciutat de la costa occidental de la illa Luzón, Olongapo, és moderna i avançada amb cibercafès que ofereixen connexió a internet per pocs pesos, trucades internacionals però que se senten molt malament, i servei de Western Union que serveix per poder rebre o enviar diners amb efectiu a algun compte bancari (no us espanteu si veieu algun guarda de seguretat amb una pistola i escopeta penjada al coll, aquí és normal).

Molts dels hotels com el nostre, tenen wifi gratuït que si tens el teu ordinador, mobil o PDA, es molt d'agrair, apart compten amb habitacions climatitzades amb aire condicionat, servei de neteja cada dia, nevera, i TV per satèl·lit.