dimecres, 20 d’octubre del 2010

I això s'acaba

(Aquesta entrada plubicada avui dia 20 es va escriure el dia 19 pero la falta de internet no ens  la va deixar publicar fins avui. La nit en la que es fa referencia mes avall es la del dia 18 al 19)
No, no es que s'acabi el blog i tampoc el viatge, de moment no hi han ganes de que acabi cap de les 2 coses, sobretot el viatge, però res es etern i algun dia farem la ultima entrada. De moment el que fa referencia el títol és que acaba la nostra visita a filipines, o com a mínim la primera que hem fet.
El dia 21 de octubre a les 12 del migdia serem expatriats del arxipèlag filipí en direcció a Kula Lumpur la capital malaia, on allà desprès de 3 dies agafarem un vol a Vientian la capital de Laos. Tres deis a Malàisia per descansar i prepara-nos el viatge a capital laosiana. Per desgracia per entrar a filipines vam tenir que comprar un bitllet de sortida abans de entrar al país, i no vam tenir mes opció que comprar-lo de tornada a Malàisia, les opcions eren Kuala Lumpur o un altre poble de Malàisia mes petit, però per evitar desprès problemes de vols vam optar per la capital que esta millor comunicada amb la resta de Àsia.
Laos, la nostra pròxima destinació desprès de la parada a Malàisia, més concretament a la seva capital és on tenim el vol. Laos esta situat al nord de Tailàndia i Cambotja, al est de Myanmar, al oest de Vietnam i al sur de la Xina. I es que Laos toca fronteres amb 5 països diferents, és un bon lloc per arribar-hi per aire i desprès continuar viatjant per terra creuant països. La primera opció en que vam pensar era de anar a Vietnam que esta mes al est i des de allà creuar a Laos i continuar per Cambotja, però per entrar al país vietnamita es que que sol·licitar un visat especial de turista uns dies abans, per tant com a molt si ens vingues de gust el tramitaríem a la capital laosiana i potser faríem una escapada a el país veí. Segons hem llegit Laos és bastant semblant a Tailàndia, tant en el idioma, com en el menjar, la religió budista, els temples, el estil de vida de la gent... Peró tot menys dessarrollat, i es que Tailàndia és el país que rep més turistes de tot el sud-est, i aixo l'hi representa uns ingressos molt més alts i per tant pot invertir mes en sector, però Laos encara viu de la agricultura i dels negocis en vies de dessarrollament que la gent intenta tirar endavant, i per tant tot es molt mes tranquil, la gent encara viu com fa 100 anys enrere. Jo per el que he llegit confio en que en agradara, però aixo us ho confirmarem quan estiguem allà.

La capital, Vientian, segons diuen es mes aviat un poble petit que una ciutat grossa, tot i aixo compte amb els seus centres comercials, i uns quant caixera automàtics, encara que no masses. Vientian esta situat al nord del país, però mes a la vora de la frontera tailandesa que de la xinesa, on al voltant nomes hi te petits pobles on el cultiu de arros és la principal activitat.

Peró tota aquesta informació nomes la hem llegit de foros de internet, i pagines web, ara el que toca es veureu en directe per poder confirma-ho, i es que com hem comprovat ja mes de una vegada res es com t'hi imagines fins que ho veus i et trobes allà.

Últims dies a Filipines, continuem amb la tònica de sempre en la relaxada Olongapo, i es que desplaçar-se per el país aquí  no és tan fàcil, la manca de autobusos fa que no agüem tingut gaires ganes de recorre la illa i es que per anar a ja fins la estació de bus tots el taxistes, o tricicles ens intenten cobrar el doble o triple del preu que cobren a la gent local, i ja ens han advertit la gent del hotel que es difícil trobar tricicles que cobrin una tarifa justa i es que es veu que estan fets un "listillos" aquest conductors, intenten treure diners de on sigui.
Aquesta nit passada ha esta ploguen i portem tot el dia igual, però és estrany per que la temporada de pluges fa poc que ha acabat i casi mai plovia. Tot aixo és degut a que el nord de la illa de Luzón, la illa més gran de filipines on es troba la capital i el poble on estem nosaltres, esta siguen afectada per un tifó que els diaris qualifiquen de "Supertifon Mortal" aquí de moment no hem vist aquest "supertifon". En el diaris es veuen imatges de zones devastades però aquí res. Per que en ho han dit des de casa que sinó ni ens n'assabentem. Si passes alguna cosa important a prop nostre i la connexió a Internet ho permetes ja faríem una entrada explicant tot el que passi. Des de que he conegut aixo sempre tinc la càmera de fotos apunt per aviam si puc fer alguna bona foto però em sembla que res d'aixo passara. Llastima, quedaria una bona entrada jajaja.