dimecres, 27 d’octubre del 2010

Continuem a la caòtica capital

Un dia més a la capital del país asiàtic de Cambodja. Aquí no hi ha gaire massa a fer apart de veure monuments i temples, la ciutat de dia es intransitable degut al sol que recrema les aceres i caminant et fa suar com si estiguessis corrent, però a la que cau el sol o de bon mati, es pot sortir a fer una volta, evidentment de mati es idoni per fer fotografies per que ja hi ha llum però no fa calor, i a les hores puntes de sol necessites refugiar-te en qualsevol ombra que trobis i vols continuar viu fins al vespres. Geogràficament, el país esta situat com Tailàndia a nivell de clima però no se exactament per que aquí la sensació de calor i asfixia es molt mes gran.
Aixi que avui hem repetit aixo de matinar que ni ens agrida gaire però es la única manera de poder visitar Phnom Penh sense patir la sufocant calor.  La primera visita va ser el wat Phnom que te el mateix nom que un dels de la ciutat. Situat al nord i sobre un turó aquest temple es un del mes interessants de la ciutat ja que a diferencia de Tailàndia la capital no compta amb gaires santuaris. Com és normal de bon mati esta ja ple de cambotjans fent les seves oracions, visites al interiors i alguna que altre foto, tant gent en parella, famílies senceres o mares amb el fills explicant-los com han de fer la oració per acostumar-los ja de petits.
Desprès per no tronar per el mateix carrer  de l'interior hem caminat transversalment fins a arribar al bora del riu que es el eix principal de tota la ciutat. Amb la importància que te i encara no hos he dit el nom, es diu Mekong i es el eix de la vida tant a Cambodja com a Laos. Aquest ampli i caudalos riu es un del mes grans del mon, amb una llargada de 4,880km, neix a Xina i creua Birmània, Tailàndia, Laos, Cambotja i  Vietnam, i es el motiu de la ubicació de les capitals de Cambotja i Laos. Per tant també l'hi hem dedicat algunes fotos que aquí podeu veure.