dimarts, 20 de març del 2012

Tòquio de nit

La capital del país del sol naixent guanya en bellesa de nit. Tots els cartells de Shinjuku apagats de dia, de nit cobren vida i il·luminen els seus carres donant-l'hi aspecte de ciutat futurista.


Al nord-est de l'estació de trens de Shinjuku s'hi troba Kabukicho. Que és el barri que concentra la vida nocturna per els locals. En aquest lloc hi ha una gran quantitat de restaurants, bars, pubs i club d'estriptis per els locals. És la zona "Only Japan". Si sou uns estrangers com nosaltres, allà no cal que hi aneu, excepte per visitar els carrers i ja esta. Kabukicho esta ple de oficinistes i homes de negocis que en acabar la jornada acudeixen a menjar, veure sake, i visitar els bars de hostesses que els hi encenen els cigarros, emplenen la copa i els riuen les gracietes. És un lloc reservat els japonesos on els estrangers no hi tenim cabuda. Peró com que no ens volem perdre els seus espectaculars edificis plens de neons i pantalles gegants hi anem a fer una volta per coneixeu.

I ja que érem per allà, com que el nostre hotel càpsula no tenim internet, anem a buscar un interent cafè que ens puguem connectar amb la gent de casa, que ja fa dies que estem desconnectats del mon. Aquí en diferencia de altres països no es gens fàcil trobar un interent cafè, no se exactament perquè, però en el centre de una ciutat tan moderna com Tòquio no hauria de suposar cap problema. Potser com que tothom ja va connectat tot el dia amb els seus telèfons i a les cases ja en tenen no deu ser rentable obrir negocis d'aquest. Desprès de preguntar i rebuscar, acabem trobant un establiment que ofereix servei de llibreria, menú de menjar, cabines individuals, ordinadors i bar. Primer ens tenim que registrar mostrant el DNI o passaport, i desprès ens deixen utilitzar els seus serveis 24h. Es conegut que molta gent aprofita les seves cabines per passar la nit, desprès de perdre el tren de mitjanit, o com alternativa a un lloc per passar el cap de setmana degut al car preu del allotjament en el centre ciutat. A nosaltres no ens fa falta ja que tenim les càpsules molt aprop d'aquí.
Encara queden moltes més nits que fotografiar.