dissabte, 31 de març del 2012

Dins del Temple

Ja estem dins el recinte.

Un cop hem creuat el primer torii(鳥居) de granit i tot el pati arribem a la entrada custodiada per aquells 2 Nio de color vermell i el guarda de seguretat que ens fa pagar el tiquet, i aixi accedim al  primer pati de tot el llarg temple. En els 2 primers santuaris havíem començat a dubtar de la reputació que tenia Nikko ja que eren bonics però res d'espectaculars, però aquest lloc, diferent als anteriors, ens confirma que no ens hem equivocat en venir aquí. 

Per sort, el grup de fascinants japonesos guiats amb un una bandera no paren de escoltar al guia que els va explicant-ho tot, i nosaltres els podem sortejar i passar al davant a fer fotos sense que ells apareguin retratats. I encara ens donara una altre treva quant es parin tot a purificar-se en la font sagrada. Nosaltres com no sabem el ritual de purificació fem el que tot viatge fa quant esta fora de la seva casa i en una altre cultura, espera, observar i imitar.




El ritual de purificació és molt senzill:

1- Agafes el cullerot que hi ha a la font amb la ma dreta i el utilitzes per mullar la ma esquerra, deixant que l'aigua regalimi i caigui sobre la base de la font. Repeteix el proces amb l'altre ma.

2- Torneu a agafar aigua amb el cullerot i la ma dreta, i empleneu la ma esquerra portant-vos l'aigua a la boca i sense tragar l'escopiu a la base de la font.

Ara que ja esteu purificats, només os queda fer 2 reverencies davant el altar, fer la vostra oració, i en acabar fer una reverència final.


Tot a punt per pujar les escales fins a la porta Yomeimon i entrar en el edifici que probablement te la millor arquitectura de tots els temples. Peró aquest serà el pròxim post.