dimecres, 21 de març del 2012

El hotel càpsula

Més que hotel càpsula es podria dir hotel nínxol. El hotel càpsula consisteix en habitacions reduïdes de 1,25 metre de ample, per un metre d'alçada amb una profunditat de 2 metres fetes de plàstic. Solen estar equipades amb llum, televisió, rellotge/despertador, i endoll. Totes les habitacions estan posades en files i columnes de 2 numerades una per una. En registrar-te, deixes les sabates en una mini-taquilla, el equipatge en una taquilla més gran i et donen una clau amb un braçalet de goma amb el teu numero d'habitació i client, junt a un pijama i joc de tovalloles.

Aquest hotels solen ser només per homes i tenen zones comunes com sala d'estar, menjador, sauna. lavabos, i banys. La majoria d'aquest llocs estan oberts les 24 hores i estan destinats a gent que esporàdicament ha de passar una nit al centre de la ciutat. Solen estar molt ben equipats i els banys ofereixen espuma i fulles d'afaitar, sabons, secadors, bastonents d'orelles, raspalls de dents amb la pasta ja inclosa, banyeres de aigua freda i calenta...
En alguns d'aquest hotels no son gaire amics dels tatuatges, ja que els dibuixos a la pell es consideren cosa de la màfia, els "yakuza", aixi que per evitar problemes en alguns d'aquest llocs els tatuatges no son ben vinguts. Si els tatuatges son petits i discrets normalment es passa la norma per alt, però si porteu tota una obre d'art a la pell potser podríeu tenir problemes. Que els membre de la màfia "yakuza" siguin amants dels tatuatge ha fet que la cultura del "tatoo" sigui rebutjada i no s'hagi integrat amb normalitat a la societat japonesa com ho esta fent en d'altre.
Els preus poden variar molt depenent de la zona en que es trobin, com més aprop del centre més cars seran, i a mesura que us  allunyeu el seu preu anirà disminuint. Poden anar des dels 4200 yens (42€), fins als 2000 yens (20€). Son la opció més econòmica a Tòquio si feu la visita nomes nois.