dijous, 4 de novembre del 2010

Visita a el museu de mines terrestres de Cambodja

Desplacem la visita dels temples de Angkor un dia més per estar més frescos quan els visitem. I es que la visita dels temples requereix aixecar-nos bastant aviat per el mati, amb la càmera carregada de bateria, i passar-se el dia caminant per la immensitat dels mateixos. Aixi que avui ha sigut un dia mes per gaudir de la ciutat sense cansar-nos massa i visitar un museu, ja que la lonley planet ens indicava que era gratuït, es tenia que aprofitar.

Ens hem aixecat avui sense pressa per allà les 10 del mati desprès de aver dormit força estona, ja que ahir vam anar a dormir aviat, un esmorzar al guest house de entrepà que feia molt que no en menjaven, i es que degut a la influencia francesa a Cambodja es produeix pa artesanal com el que podríeu trobar a un forn de casa, i hem sortit a la caça de un tuk tuk no massa espavilat que ens hi portes per un bon preu.

Com sempre a la porta del mateix guest house ja n'hi havien uns quants que esperaven fer negoci amb algun turistes, com sempre abans ens havíem informat de quina distancia ens separava del museu per poder arribar a un acord de un just preu. El museu es troba a 20 km  de la ciutat, i a la primera pregunta que hem fet com era de esperar hem rebut una resposta desmesurada, el primer tuk tuk ens demanava 18$ per anar i tornar, nosaltres hem oferit un preu de 10$, ja que el noi del hotel ens oferia un tuk tuk tot el dia per visitar els temples per 12, aixi que hem deixat clar al conductor que mes de 10$ no pagaríem. Ell tossut nomes ens portava per 15$, però davant la negativa nostre de no pagar mes de deu, ha vist que no hi faria negoci i ha trucat a un company seu, conductor de tuk tuk també, a veure si l'interesava. Total que viatge de anada i tornada tot per 10$ com havíem previst.
Es tracta del museu de minas terrestres de Cambodja, segons la meva lonley planet la entrada es gratuïta, però escalar les coses canvien i ara es te que pagar 2$ per entrar. Un museu que forma part de la Fundació de lluita contra les mines terrestres de Cambotja (Combodian Land Mind Relief Fund), on es poden veure una gran col·lecció de mines i artilleria trobada per el país. Amb una mica de angles es poden interpretar els dibuixo explicatius de com funcionen les mines i com ho fan per desactivar-les, però el museu és una mica decepcionant per que no es molt gros i no esta molt ben indicat de on comença i on acaba, apart hi ha una botiga de records amb quatre tonteries però res de interessant.
Tant anat com tornant hem passat per diferents temples dels de Angkor, una parada a fer unes fotos però com que no havíem comprat la entrada a la porta principal no hem pogut accedir a l'interior, per tant ens hem quedat amb les ganes i des de fora hem fet alguna foto aprofitant el zoom de la càmera i esquivant els nens petits que venen postal i d'altres records del temple. La veritat és que son molt pesats, però es te que tenir una mica de paciència amb ells ja que fan el que els hi diuen els seus pares. En la entrada i sortida dels temples es repeteixen les escenes de les parades de menjar amb dones cuinant plats de menjar per els visitants i de m'entres tenen els fills per allà venent records, de tant en tant ells alcen la mirada per vigilar que els nanos estiguin be, i ells tant innocents corren i juguen però sempre atens per si surt algun turista.

Desprès de menjar alguna cosa en les parades dels situades en les portes dels temples hem tornat a hotel per descansar i seure un rato fent una cocacola i navegant per internet. A la tarda hem decidit anar a fer una volta per els carrers del poble mes petits i no per els principal on s'amunteguen tot de falangs esperant que arribi el dia de visitar els temples.

Avui desprès de sopar alguna cosa anirem a dormir aviat per demà anar a fer la esperada visita als temples de Angkor, que segur que son espectaculars, per aixo es la 8à meravella del món i patrimoni de la humanitat declarat per la unesco.