dimecres, 3 de novembre del 2010

Siem Reap, la emergent capital del turisme a Cambodja

La perla de el país, Siem Riep és la ciutat punt de partida per a tots els viatgers que volen visitar els temples de Angkor, el principal motiu de les visites al país. Una ciutat amb el mateix nom que la província que es troba al nord-oest de Cambodja, amb el seu petit aeroport connectat amb vols des de Bangkok, Phnom Penh, i a altres capitals de Àsia. Un poble tranquil amb el seu gran riu, que el creua i on l'escola fa practiques amb canoes de rem, la gent hi seu al les vores per llegir, jugar a escacs o mirar el temps passar.
Desprès de arribar ahir a la nova ciutat, cansats del camí, vam descansar en el guest house que serà casa nostra durant uns dies a aquesta ciutat. Aquest mati ja mes tranquils hem fet alguna volta per la zona amb la càmera en ma, per veure un petit tros de aquesta ciutat, destinació turística numero 1 del país. A pesar de no ser molt gran és bastant completa amb caixers automàtics per tot arreu, bars, restaurants, oficines de viatges que no paren de fer propaganda de destinacions properes per visitar, bancs, i fins i tot un petit centre comercial on a dintre hi ha un petit supermercat molt complet, però el preu de les coses no es del tot varat.
Ara que ja tenim el canvi de riel cambotjà, i el dolar per ma, no ens es gaire difícil pagar, hi han persones que entren per terra des de Tailàndia i porten pocs dies a cambodja que encara els veus amb problemes per gestionar la cartera fent el canvi entre les 2 monedes. Un dolar son 4000 riel, per tant per pagar per exemple 1,50$, es dona un dolar i 2000 riel, les dos monedes conviuen en pau però crea alguns problemes el primer dia que encara no saps ben be el valor, dels dòlars no cal ni parlar, ja que es una divisa similant al euro, però una mica mes baixa.
Un cop havíem dinat hem parlat amb el amo del guest house sobre la millor opció per visitar els temples de Angkor, desprès de contrarestar informació entre la lonley i el que trobàvem per internet hem decidit que la oferta que ens fa el guest house es la millor, però demà encara no els anirem a visitar, ja que ens tenim que aixecar molt aviat i portem uns dies que no parem a mes els viatges amb bus de llarga durada passen factura i els cansansi es fa notar.
Per agafar-nos la visita a la ciutat mes en calma, demà anirem a visitar el museu de les mines que hi ha 20km al nord, i per la tarda acaçar de veure part del poble que no hem vist avui, i els temples els deixarem per demà passat, que estar-me mes frescos i no ens farà tanta mandra aixecar-nos de bon mati.