diumenge, 7 de novembre del 2010

Temples de Angkor: dia 2

Ahir va ser el segon dia de visita al temples però la entrada de ahir la penjo avui, per que ahir a la tarda la connexió a internet era nefasta i no podia penjar fotos, no se exactament per que, ja que si entrava a les pagines web, amb molta paciència s'hi accedia.
Com visitar el temples:
A no ser que siguis un turistes dels que van en viatge planejat, aquells que els porten en grup des de l'hotel fins a les taquilles, els diuen on han de anar com si fos un ramat de xais, que han de veure, quant tenen que anar a dinar i que han de menjar, etc, necessitaràs alguna manera de visitar els temples i tot el seu recinte que es molt gros i no pots demanar un taxi fins arribar a ells i desprès continuar caminant, ja que acabaries molt cansat. 
Una les opcions mes utilitzades: 

El tuk tuk: per els viatgers independents o que no els agraden el viatges organitzats, és la opció que mes utilitzen,  llogar un tuk tuk per tot el dia i anar de edifici en edifici per anar veient-ho tot. El conductor no demana res que el preu acordat i tampoc intenta canviar-te de ruta per fer-ner mes havia (una practica habitual en Àsia per aquest conductors).
En moto: també es poden contractar conductors de moto per que et portin fent els recorreguts, seguit el mateix sistema que un tuk tuk, es a dir, deixant-te a la entrada dels temples i esperant-te a la sortida. Es una opció mes econòmica, i si viatges sol es una bona idea. 
En bicicleta: per utilitzar aquest transport es necessiten varis dies i per tant si vols agafar-to en calma i decideixes passar temps visitant-los es una bona idea. La calor cambotjana es un dels motius per els que molta gent no decideix fer la ruta pedalant, en favor es te que dir, la zona esta molt arborada i plena de vegetació i aixo es sinònim de pedalar sota la ombra dels alts arbres evitant el sol, i la segona es que per els camins hi han moltes parades que venen begudes gelades, i gel per si portes la teva nevera de càmping i vols refredar-la.
En bus: com ja hem dit el bus és una opció que no ens agrada massa, i si decideixes seguir-la pensa que estaràs tot el dia seguint el teu grup de gent i no tindràs gaire llibertat, et diran quan de temps tens per veure un temple i quan es hora de dinar. Per el nostre gust es una cosa massa tancada i no pots prendre les teves decisions, pot ser que un temple el vulguis fotografiar mes temps que un altre i que un altre te'n cansis de seguida. Es una manera de visita-los ideal per gent gran ja que te ho donen tot mastegat i tu només has de gaudir però si no estas en una edat que necessitis que et serveixin les coses en safata no ho recomano.
Ruta amb cavall: també es pot fer però evident-ment de econòmic aixo no en te res, ja que tens que pagar el lloguer de tot els dies que el necessitis i no es varat, per tant a no ser que et faci gracia i no tinguis problemes per gastar, no es massa bona idea.
Aquesta es la nostra manera de veure-ho, segurament altre gent preferira pagar i utilitzar el cavalla per passejar-se per la zona o gent que voldrà que els portin en bus. Les explicacions anteriors nomes son la nostra opinió.

Be aqui teniu les fotos de la visita de ahir.