diumenge, 6 de març del 2011

Visitem una cascada? si la gratis

Un dia mes a Chiang mai que el passem gaudint del seu entorn natural sobre les nostres motos de lloguer. Disposar de una motocicleta per moure's per la zona es una de les millors opcions, els preus son raonables i si la voleu per mes de 3 dies podeu arribar a un acord per reduir el preu. Si la vostra intenció es moure's nomes per el centre ciutat també es poden llogar bicicletes per 50 bats al dia, però aneu en compte a les hores de sol per que el risc de agafar una insolació es prou alt.

Casi en totes les poblacions grans de Tailàndia podeu trobar llocs on per llogar vehicles, els preus varien segons la temporada, i es necessita deixar de penyora el passaport, o un diposit de 5000 bats. 
Motocicletes de marxes varien entre els 100 bats i els 200 (2,34e/4,69e), i automàtiques entre 200 i 400 bats (4,69e/9,39e) per dia. Des de 100cc a 125cc.

Junt a la carretera que puja la muntanya que hi ha al costat de Chiang mai es troben 2 cascades sense gaire bellesa que oferir però son un bon lloc per passar el dia sense fer una despesa econòmica i al estar relativament a prop de la ciutat aprofitem per fer una visita. 

Junt a la carretera que puja la muntanya que hi ha al costat de Chiang mai es troben 2 cascades sense gaire bellesa que oferir però son un bon lloc per passar el dia sense fer una despesa econòmica i al estar relativament a prop de la ciutat aprofitem per fer una visita. 

La primera situada mes amunt es un lloc de pago per els turistes, però ja sabem per el que hem vist per internet que no es massa gran, per tant la descartem per la entrada. Curiosament la que es te que pagar esta molt ben indicada amb cartells i senyals en angles per que tots els falangs que passem per allà ens adonem del salt d'aigua i ens hi parem a fer una visita.     
La segona en canvi esta molt mes amagada i nomes te un petit cartell amb lletres tailandeses que la identifica. Nosaltres ens hi parem i ja ens donem compte de que nomes hi ha gent local que passa el dia posant els peus al riu i menjant els plats que es poden comprar a la part de d'alt. Tot de tailandesos, gent gran que passeja cobert amb barrets de amples ales per protegir-se del sol i gent jova que es fan fotos entre ells per desprès compartir en els seus facebooks. Parelles que passegen el gos i d'altres que es tomben al terra amb la musica del telèfons encesa mirant els núvols, mentre de tant en tant espanten alguna papallona que se'ls para al nas.
Un cop cansats de observar la cascada decidim tornar de camí a la ciutat. Comencem una baixada que amb les motos apagades fins arribar a la plana on comença la ciutat, allà continuem fins a creuar el barri vell de la ciutat. Un petit temple situat entre els carrers que ens crida l'atenció i ens acostem a ell per fer una ullada. 
Mes tard desprès de reveure budes una altre vegada ens entornem a l'hotel i per descansar i mes tard acabem el dia sopant i fent una birra en el bar de la cantonada.