divendres, 11 de març del 2011

Ultim dia a Chiang mai per el centre comercial

On van els pree-adolescents quant acaben la escola? On hi ha el cinema, les maquines recreatives, jocs, menjar, gelats, telefonia, electrònica, fast food, pastissos, i botigues per fer compres? Exacte al centre comercial situat en la part nord-oest de la ciutat. On tots els nanos van a gastar-se fins al ultim bat que els hi ha donat la seva mare en les coses que menys els fan falta. Situat en una de les vies mes concorregudes de la ciutat el centre comercial oferix un bon lloc per passar la tarda, resguardant-se de la calor amb el aire condicionat que refrigera tot el edifici.
El dia es presentava avorrit, desprès de aixecar-nos tard, i la mandra marxes una estona lluny de nosaltres, sortim a dinar alguna cosa, i dic dinar per que la hora esmorzar ja s'hens havia passat. Un plat d'alguna cosa barata ens emplena l'estomac, i ja no perdo el temps detallant-vos el que varem menjar menjar, per que ja coneixeu de sobrers el sortit de plats asiàtics que solem utilitzar per nodrir-nos. Mentre un glop d'aigua freda ens recorria la gola comencem a pensar i parlar sobre el que ferm en un futur pròxim, Chiang mai esta molt be, però qui repeteix cada dia plat el acaba avorrint per tant podríem decidir anar algun altre lloc. 
M'entre per els nostres caps ens sobrevola la idea de tornar a Pai, el petit poble situat a entre muntanyes on mai un esta avorrit, intentem trobar alternatives per passar els dies en algun altre lloc que no haguem vist encara, però ja sabem que el ventall de opcions per aquesta zona a aquestes altures no es massa ampli. Peró la nostra fosa bombeta que encara s'ens encén de vegades pensem, i si tornem a Chiang rai?

Us sona? Una caiguda meva? La pèrdua de la càmera en lloc bastant fotogènic?? La mala sort de la primera visita no es motiu per no tornar-hi. I si tornem allà? No estas massa apartat del mon, però es tranquil, bones coses a veure i un excel·lent lloc per instal·lar-nos i veure els voltants. I un motiu encara mes important, tornar a temple blanc, un dels millor temples de tot el país i nosaltres no teníem càmera quant el varem visitar, potser seria bona idea tornar-hi.
Tot queda entre paraules mentre paguem la compte i busquem alguna cosa per fer durant el dia.
Temples ja n'hem vist molts, per aquells carrers vells que envolten el nostre hotel no ofereixen res mes alternatiu que aixo. Per tant mentre el sol va desfent les nostre neurones i atordint-nos cada cop mes, decidim anar al centre comercial on passar el dia serà una cosa mes fàcil. Mentre esperem fent una partida de billar en un bar del costat lloc on hem menjat, esperem que baixi una mica la inclinació del rajos de sol.

Una mica mes tard sortim amb les nostre motos direcció el centre mencionat anterior-ment. Ja per començar ens fans pagar al parking soterrat que esta ple de motos amuntegades per els laterals i nomes deixen un passadís molt estret per que els altres passin. El casc ens emboteix el cap, i un cop aconseguim treurens'el el deixem penjat al retrovisor de la moto, costum tailandès de deixar els casc en el vehicle sense por a que ningú te'l robi, i ens dirigim a la porta, on nomes el sortir i entrar de gent ja es suficient per que una bafarada de aire fresc artificial ens arribi,donant nos ganes de entrar encara mes depresa.
Un cop a dintre veiem que es el mateix que un dels molts que havíem visitat a Bangkok, però a escala mes petita. A la planta menys 1, tot de menjar i alguns llocs de telefonia, la 0 tot de bancs aprofiten per emplenar els estants de caixers automàtics, la 1 tot de roba a preus elevats i joies abarroten els aparadors, la 2 tot de restaurants de marques conegudes ofereixen la possibilitat de menjar alguna cosa si la gana apreta, la 3 tecnologia i higiene personal barrejats amb sabateries i alguna llibreria, i la última la 4 maquines recreatives i el cinema.

Nosaltres com podeu suposar, no varem anar al cinema però si que varem aprofitar per compara alguna cosa de oferta com el xampú per el cabell i una partida de pim pom a les taules de la planta 4, mentre uns nens que llegien un còmic ens miràvem com feim nosaltres la partida. No hi ha gaires falangs que passin el dia al centre comercial, i aixo a ells els cridava l'atenció.

Mentre recorríem els passadissos per tronar al aparcament decidim que marxarem demà en direcció a Chaing rai, per tant demà serà dia de trasllat, ja esta be marxar del lloc que estem ara, encara que nomes sigui per uns dies.