dilluns, 24 de gener del 2011

Recorrem la ciutat de cap a peus

El títol no podria descriure millor la nostra estada a la capital, mentre esperem un dia mes per començar a enfila camí a Laos la nostra pròxima destinació i la sortida obligada del país. I es que el visat de 6 mesos que a principi veiem llarg ja ha finalitzat i en força a marxar del país creuant una duana ja sigui per terra, mar o aire. Aixi que sense decidir encara si farem alguna para mes dintre Tailàndia o no demà buscarem un bus que ens apropi a la frontera de Laos, o a algun lloc mes a prop d'ella.

Mentrestant, contemplant els núvols asseguts fent una cervesa, comencem a relatar aquest últims dies que no heu tingut noticies de nosaltres, i es que no hem tingut descans per dedicar el blog, ja que no hem parat de fer coses. Des mercats de amulets de la sort varats, fins a temples on ens prohibien la entrada per portar pantalons curt, a el ja visitat anteriorment mercat de Chatutchak, primera vegada que utilitzem el metro que mai havíem provat, passant per la zona moderna, i tot a vista alçada des de el skytren veient com els carrers de sota queden col·lapsats per el transit, ja sigui de cotxes o de persones que intenten circular per les aceres plenes de parades de menjar i d'altres productes.


Que us puc explicar de la zona moderna, uns edificis alts que mai em canso de fotografiar, enlluernats de nit per focus i de dia per el sol, aquest edificis i la moderna estació de sky tren davant d'ells creen una imatge de ciutat futurista i moderna, que contraresta amb les parades de menjar que hi han a la porta per alimentar els oficinistes que baixen del seu modern lloc de treball a la parada feta de xapa i plàstic vell on una dona prepara plats a preu de riure per menjar en uns tamborets de plàstic recremats per el sol i taules de càmping. Per cert apart del aspecte físic d'ell lloc el menjar esta boníssim.


Entre tant de taxi i pocs conductors honrats, es difícil moure's a llocs on el skytren no hi arriba, aixi que les zones properes a les estacions de aquest mitja de transport cada dia es cotitzen a l'alça i en un futur crec que els preus de un habitatge seran comparables als de una ciutat europea, però per aixo encara quedara molt. Peró el encant de la ciutat bella es motiu suficient per esforçar-se a buscar un bon taxista per arribar fins a ella. Un dels principals reclams son els temples mes apreciats de la ciutat, rodejats de carrerons estrets i casses belles al costat de un riu que ofereix unes bones vistes en dies de sol.
Aquí teniu les fotos de uns temples de pago per els turistes i gratuïts per els locals, i un dels consell es que hi aneu amb pantalons llargs, ja que si passeu per alt aquesta norma desprès un cop a l'entrada us veureu obligats a llogar-ne uns en una oficina que es un caos, ja que esta repleta de gent sense saber massa on anar i que han de fer, per tant recomanem porta-los de casa. Be aquí teniu les fotos.
 I per acabar una passada per el metro de Bangkok, un lloc que mai havíem trepitjat i no podíem deixar passar la ocasió de que estàvem a prop de una estació per poder viatjar amb ell. Tot aixo desprès de haver passat per els carrerons de un mercat de la sort, i es que aquí fins hi tot aquest factor estar en venta en forma de amulets, medalles, figures de budes, animals mitològics, llibres que parlen del tema i com no mescla de experts i xarlatans que intenten trobar negocis de "duros" a 4 pessetes. No us deixeu enganyar, si teniu la intenció de comprar alguna de aquestes coses rebusque, mireu i agafeu la opció mes barata, si no en sou un expert. No feu cas dels consells dels venedors, ja que els preus poden variar des de 5 bats a 5000, per la mateixa cosa. Les medalles i amulets son un tema molt estrany en un país on no es creu en deus però si molt en la sort i esperits estranys, per tant comprar una medalla de buda considerada un tresor nomes ho te que fer un expert en el tema, el mercat esta ple de gent que examinen medalla per medalla fins a trobar una de gran valor perduda entre molta ferralla, per tant la opció mes barata es la millor.