dijous, 2 de desembre del 2010

Que has de saber quan visitis Th Khao san

Khao san, ja he parlat moltes vegades del carrer emblemàtic en el  turisme de la capital tailandesa, però la veritat es que últimament me esta deixant molt que desitjar.

No se si es que esta canviant o es que ja no me impressiona tant com la primera vegada que el vaig visitar. Si no has estat mai per Àsia, acabes de baixar de l'aeroport i puges a un taxi que et porta directament a aquest carrer és fàcil de que et quedis impressionat, que es el que ens va passar la primera vegada que vaig visitar el país. Peró ja portem a l'esquena, apart de la motxilla, molts dies de visita a Tailàndia i ja no ens fa ni la mes mínima impressió. Un cop has estat per el nord quan trones a khao san et dons compte de que es un lloc condicionat per els turistes, un circ per els falangs acabats de arribar, el carrer per motxillers que era el començament se ha convertit en un lloc amb totes les comoditats per els turistes. A mi personalment em sobren, excepte les connexions a internet.
Sastres hindús, sofàs al carrer i massatgistes cridant a clients apunt per donar una pallissa a les esquenes cansades, ordinadors amb connexió a internet, venedors de quevabs, 3 7elevens, 1 famili mart, conductors de tuk tuk, botigues de camisetes falses...
L'hi acaben treien molt de encant, però entre les camisetes "emporio armani" falses i les parades de cd's pirates, encara perdura el esperit motxiller que va fer arrancar turísticament un carrer que porta per nom "arros glutinós", podeu fer-vos una idea del que era abans, un simple mercat de aliments. "Thanon" en el idioma local significa "carrer" i en els plànols i guies que decideixen mantenir els nom originals trobareu "Thanon Khao san" o "Th khao san", però les guies occidentalitzades el trobareu com a "Khao san rd" o "Khao san road", encara que els tuk tuk ho entenen de totes les maneres, aixo si els interessa entendre-us.
Busques un taxi a la porta del hotel de khao san? No agafis el primer que vegis, ni cap dels que puguis trobar per el carrer, camina unes passes mes i buscant un lluny dels estafadors que intentaran fer-te una oferta desmesurada per recorre uns carrers mes enllà. Com ja he dit khao san es el circ on els falangs queden impressionat per qualsevol tonteria i com no tenen cap noció del valor de la moneda els taxistes i conductors de tuk tuk intenten fer tours per la ciutat a un preu desorbitat. Gracies a les guies de viatges i la informació que corre lliurement per internet, cada dia son mes els viatgers que no es deixen estafar però ells sempre confien trobar el despistat que es troba perdut entre una multitud de persones caminant amunt i avall, el suposat estafador sempre intenta guanyar-se la seva confiança amb elogis cap el país de procedència del nou vingut i fent veure que es el seu amic. Caminant unes passes mes un pot arribar a un carrer mes apartat i trobar allà un taxista honrat que connecti el taxímetre en iniciar el servei i no el entretingui fent voltes per la ciutat, en cas de no trobar la persona adequada per fer el trajecte es te que ser ferm i no deixar-se enganyar.
On allotjar-se es també una bona qüestió. La primera resposta es saber de quant pressupost es disposa o de quanta comoditat no es pot prescindir, el ventall es molt ampli i els preus dintre el carrer reflex-en la qualitat de la habitació. Fora del carrer es poden trobar habitacions per el mateix preu però millors.
Reconec que el primer dia arribes cansat amb la maleta, la calor del clima tropical a la qual no estas acostumat te esta matant per moments i desprès de hores i hores de avio no tens ganes de passejar-te carregat amunt i avall preguntant hotel per hotel, el primer dia pots trobar una habitació que no s'ajusti gaire a la teva idea, però un cop descarregat, i dutxat, desprès de menjar alguna cosa en condicions, i veure una freda chang, es moment de anar preguntant tranquil·lament hotel per hotel, buscant la oferta que mes s'adapti a la teva demanda.


Recomanacions nostres:
Aquest son uns dels lloc que nosaltres hem estat i creiem que estant força be, però nomes es la nostra visió, una bona guia com la recomanada lonley planet us informara millor.

Mom guest house: Una mica amagat per amb un cartell que ho indica, esta situat just al mig del carrer, entrant en un carreró passat el famós Luky bar, fàcil de reconèixer. Uns 2 metres mes a l'esquerra esta situat amb la entrada una mica amagada, al costa de una casa de massatges. Els preus van des dels 200 bats al 400, habitacions compartides, habitacions individuals, per 2 persones, amb ventilador o aire condicionat, i amb lavabos compartits. En general tot esta molt net i es obligatori descalçar-se per entrar, a la part de abaix hi ha uns sofàs amb una televisió, i quant no esta ocupat per els amos dinant esta disponible per tots els altres visitants. Una habitació amb ordinadors una mica atrafegats però que encara funcionen per connectar-se a internet i a pesar de tenir una oficina de turisme al costat també venen bitllets de autobús a diferents destinacions a un preu assequible.

Davant del carreró del gues house hi ha un altre hotel que amb preus a partir de 1000 bats per nit, però aquest ja es un hotel amb cara i ulls, un senyor hotel que intenta fer-se passar per un guest house, però nomes de entrar ja es veu que el preu no serà baix.

Sawadee guest house: Aquest també esta amagat en un carreró però la gran publicitat que se l'hi fa en cartells en el carrer principal fa que sigui fàcil de trobar i que tothom el conegui, aixo fa que el preu del mateix sigui una mica elevat. Tot buscant per dintre el carreró trobaré altres llocs per allotjar-vos, tots situats a la esquerra. El primer es un guest house de "mala mort" o la sensació que ens va donar no va ser gaire bona, tot per un preu de 300 bats. Mes endavant a la mateixa esquerra hi ha un altre amb molt mes de encant i que per la nit sol tocar un guitarrista cantant de clàssics de la musica rock, però el preu es elevat, 1000 bats en amunt. I ja si a la dreta hi ha el sawadee guest house, que per 680 bats amb un diposit de 500 pots gaudir de una nit en una habitació amb aire condicionat, televisió i lavabo incorporat, també cal dir que les habitacions econòmiques son molt petites i es un detall que no es veu a les fotografies de la entrada.
Siam oriental inn: El ventall de possibilitats es molt mes ampli en aquest allotjament de procedència xinesa o jo intueixo aixo. Des dels 300 als 600 es pot triar comoditats, des de vistes al carrer per fer bones fotos o habitacions que donen en els bruts carrerons de la part del darrera. Les habitacions son netes i te les netegen cada dia si ho sol·licites a recepció. Una de les pegues es que a la entrada hi ha un dels molts pesats sastres hindús, vestit de de 21 botons que cada cop que et veu intenta vendre't alguna cosa, però un "No" un pel impertinent el farà desistir en les ganes de vendre't alguna cosa.

2 comentaris:

llbono ha dit...

Khaosan sempre m'ha semblat més un lloc per recuperar-te al final d'un dur viatge que un lloc on gaudir recent arribat a Tailàndia.

Tot i això Khaosan és Khaosan i quan fa anys que no hi vas, com és el meu cas, en certa manera l'acabes enyorant.

Salutacions!!

Unknown ha dit...

La veritat es que jo de tant en tant el trobo a faltar. Els carrers estan vius tant de dia com de nit.

Pero al ser el lloc famos de Bangkok, allà crec que hi arriben tot els turistes recien arribats i aixo fa que estigui ple de voltors que volen fer calers. Em refereixo a massa sastres, conductors de taxi, guies amb tuk-tuk...

Peró khao san te el seu encant, i precisament aquest lloc va ser la sala d'espera per tornar a casa, el ultim lloc que vaig estar abans d'anar a l'aeroport. Allà va ser on vaig coneixer un tailandés que paralva catala, quina quasualitat!

Bé, Una abraçda!