dilluns, 13 de desembre del 2010

Ultim dia de visita a Ayuttaya

Be dons aquí acabarà la meva incursió a la ex-capital de Tailàndia, desprès de dies visitant temples mig derruïts he decidit deixar la zona per tornar a la actual capital, Bangkok. Es cert que de nit la ciutat te un aire místic i la falta de activitat nocturna dels seus habitant crea escenes de carrerons vuits i silenciosos, la excepció la trobem al carrer dels guest house on els motxilles i d'altres turistes degusten repetidament la cervesa local acompanyats de musica.

A més la capital esta invadida per gossos que de nit deambulen sense saber on anar, tot sovint es posen a lladrar entre ells i aixo els tailandesos ho consideren una mala senyal que indica el mal humor dels esperits. Les repetides histories sobre misteris a la ciutat que el mes grans expliquen als petits per fer-los anar a dormir, també son conegudes per la resta i aixo provoca que de nit no vulguin visitar els temples, però resulta difícil no topar amb un d'ells ja que estan integrats a la mateixa ciutat. Les pel·lícules de terror tailandeses, un genere molt estes en aquest país alimenta les poques ganes de visitar temples de nit. Només hi ha un que jo hagi vist enllumenat i que per realitzar fotos nocturnes és ideal, jo recomano la visita, per a la resta no hi trobareu ni una llum, i encara menys la presencia de gent local, a no ser que es faci alguna festa popular en el mateix.

Peró deixant-nos estar de contes xinesos,  per que aquesta setmana mateixa s'ha celebrat una de les festes tradicionals de la ciutat, com la festa major dels nostres pobles. Un cop a l'any a principis de Desembre, es munten parades de menjar a un descampat molt gran amb cadires i taules totes mirant cap a un escenari, en cada edició es contracte uns artistes nacionals diferents i apart de un show humorístic, també es fa un concert de musica tailandesa. En les parades de menjar la oferta es molt variada i a un preu realment baix, des de carns amb diferents tipus de arrossos, a nodals amb variades sopes i guarnicions, tot aixo seguit dels estants dedicats al marisc on per 50 bats pots fer-te amb una "fideua", que poc te que envejar a la de un restaurant de casa. Gran quantitat de amanides al estil local, i uns sortidors de cervesa que es poden demanar a la secció de begudes fa que es pugui fer un àpat complert per pocs diners. El show que intenta amenitzar el multitudinari sopar ja és mes de un gust dubtós, esclar que els que no entenem la llengua local es difícil que també ens agradi, però el que es gaudeix i molt és el menjar.
Be avui ultima vista als temples i començo a fer la maleta que demà serà dia de trasllat de nou a Bangkok planejat la següent visita, segurament a Ko Chang. En la primera visita ja ens vam enamorar de aquesta illa i podria ser el lloc on passaríem les dates nadalenques i el cap d'any, però com sempre ja sabeu els que llegiu que tant jo com en Pau fem i desfem els plans tant ràpid com els imaginem, per tant la única manera de estar al dia de on ens trobem es llegir el blog. Aviat farem la entrada numero 100.

1 comentari:

llbono ha dit...

Ai!! que Ayyutaya també em va agradar molt!!

I que bé que haguéssiu enganxat una festa, s'ho devíeu passar d'allò més be!!

Salutacions!!