divendres, 3 de desembre del 2010

Aniversari del rei

La devoció i el respecte per el rei no és nomes un tòpic dels tailandesos sinó tota una realitat, i ara es pot veure demostrat aquest dies propers al aniversari del monarca del país. El dia 5 de desembre, Bhumibol Adulyadej o conegut amb el seu nom reial "Rama IX", compleix 83 anys, dels quals 60 de regnat, i la capital esta presa per adorns lluminosos i fotos gegants del rei per tot arreu, apart de les banderoles de color groc que ondegen mes que mai.









Durant tota aquesta setmana es montan espectacles, exposicions florals i mercats nocturns just davant del palau reial, on es ven de tot però sobretot coses relacionades amb la monarquia, i la presencia de la policia es espectacular. Encara que a un no l'interessi massa la monarquia aquest mercat es tota una expressió de cultural local, i que la majoria dels falangs que es troben aquestes dates per la capital no es vol perdre. També us tinc que advertir de que us ho prengueu en calma, ja que la quantitat de gent que hi acudeix es molta i en hores puntes es fa un embus de cosos intentant caminat.








Apart de la població, el desplegament policial, i els artistes que actuen en el show principal, també hi ha la televisió del país retransmetent a totes hores que esta passant i la aparició de estrelles del cinema tailandesos on surten a fer acte de presencia i deixar-se veure, aixo també atrau al public jove que desitge veure els seus ídols de aprop. Aixi també s'aprofita per donar exemple, ja que les estrelles locals de la televisió de Bangkok son el model a seguir de tots els joves del país, son ells qui marquen tendència i modals de comportament.