divendres, 24 de desembre del 2010

Nadal a Koh Chang

Dons be hem tornat de nou a Koh Chang, la verge illa en proces de desenvolupament que des del principi del viatge ja ens va agradar molt. Des de Bangkok una mica dards de ciutat, hem decidit passar els dies de les festes nadalenques en unes platges paradisíaques apartades de la resta del mon. Peró estar tan lluny de la civilització comporta que les connexions a internet escassegin, i les poques que es troben son tan lentes que et pots passar fins a 15 minuts per penjar una foto al blog, aixo si es acaba realitzant. També es possible que a mig penjar-la desprès de esperar mes de 20 minuts es talli la connexió i no ho puguis acabar fent.
Peró be deixant a part la mala connexió hem de dir que aquí estem molt be, 24 de desembre, i avui ens hem banyat a la platja, el meu primer 24 de desembre que he passat envoltat de sorra blanca palmeres i una temperatura vora els 35 graus, i dic el primer per que espero que no sigui el ultim. Ara la illa esta plena de gent, es temporada alta, encara que les temperatures baixen, la extrema calor es converteix a calor acceptable, i les pluges disminueixen, per tant s'omplena de farangs que busquen unes vacances de estiu en temps de hivern.

Demà, 25 de desembre, Nadal, una de les dates més senyalades en el calendari occidental, però un dia com un altre en una cultura budista. Les pel·lícules de hollywood i els centres comercials ja han preocupat de imposar les fetes a tot el país. La religió budista a diferencia de les altres es tolerant amb totes les cultures, per tant la gent tailandesa viu sense cap passió per el nadal però sap que es un dia especial per els farangs i fa el possible per que es sentin com a casa engalanant alguns edificis i comerços. Barrets de pare Noel que donen calor mes que altre cosa, i llums de colors en arbres de plàstic a la porta dels bars fets de canya de bambú i al mes pur estil tropical, es la imatge de aquest dies a la illa.
Demà, ja que estarem lluny dels dinars familiar, lluny de casa i de la nostra família, farem nosaltres també el nostre particular dinar de Nadal, una mica de arros glutinós  com a pa serà alguna de les poques diferencies que hi aura entre la taula de casa nostre i la de aquí, però la quantitat de menjar serà la mateixa, aixi que ens espera una bona atracada per celebrar aquest dia.

Aixi que des de casi l'altre punta de mon desitgem a tots els que llegiu aquest blog i als que no també un bon Nadal i feliç any nou.

PD: Si algú se li fan pesades aquestes festes, aquest àpats, veure una altre vegada a TVE "solo en casa por navidad" i a TV3 "el dia de la marmota" pot desconnectar del mon, ja sap on estem. Koh Chang (illa elefant), carrer del coco, sota una palmera.

1 comentari:

Alex ha dit...

Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiii noiiiiisss !!

Desde Riudarenes i amb enveja, us desitjem un FELIÇ NADAL !! Bones vacances ja ni comentarho.. k 6 mesos d vacances..senyal k son bones ! jajajajajajajja LLastima que al final no sha pogut complir el pasar akets dies allà amb vosaltres, sota una palmereta i amb bermudes! Xo be, sempre hi estarem a temps de tornarhi :D
La grossa de nadal clar.. vosaltres no lheu jugat.. xo trankils, k a ningu daki a tocat, sino ja ens haguesiu trobat x laigua d les platjes akestes ! jajajajajaja

Us seguim dsde aqui, esperan poder estar algun dia amb vosaltres!

Lo dit lokos ! Bon nadal i bon any nou!!! Carpe diem! ;D


Alex i Alba ;)