dimarts, 7 de desembre del 2010

Ayuttaya: la capital espiritual del país


Que més necessiteu que us expliqui d'aquesta ciutat? Heu vist ja les fotos de Angkor? Dons la ciutat de Ayuttaya és el mateix però sense pagar entrada. Les antigues ruïnes de la ciutat no es tenen que anar a visitar a kilòmetres de distancia com les de Cambodja, aquestes estan en parcs naturals dintre la illa rodejada per els 3 rius, el Mae Nam Lopburi, Chao Phraya, i el Pa Sak.

Actualment la ciutat es una metròpoli moderna amb ruïnes, i temples perfectament integrats i on la vida dels seus habitants gira entorn a elles i als rius, que fan servir per banyar-se i com a via de transport.

El carrer Th Naresuan, es poden trobar varis serveis com caixers automàtics, restaurant, 7 elevens i Family Mart, aixi com en el seu soi 1 que s'hi concentren una gran oferta de guest house i per la nit un parell d'ells posen musica per que el tranquil poble estigui una mica animat.
També una bona idea per veure una mica de l'ambient de la ciutat es acudir als mercats nocturns, a part de ser un simple lloc per fer negoci els venedors, també es un punt de reunió social per els habitants. No es estrany veure en les parades de menjar tailandesos compartint taula amb altres companys, menjant i una botella de whisky junt a un cubell amb gel, entre glop i queixalada de menjar discuteixen de diferents temes d'actualitat local, una escena no gaire lluny de un bar de casa nostra.