dijous, 16 de desembre del 2010

Parada obligatoria a Bangkok

Des de la ciutat que havia estat fent el turista he tornat a Bangkok de nou. Les oficines de informació turística fusionada amb una agencia de viatges de poca monta son habituals a Tailàndia, per tant com  podia llegir en molts cartells, el preu per el viatge amb bus des de Ayuttaya, a la capital nova era de 120 bats (3 euros), un preu no gaire elevat si el comparem amb les tarifes de casa nostra però un preu just per el nivell de vida del país. Encar que jo tenia el ultim recurs que era el tren, si es molt més lent i fa parades en totes les estacions que hi ha entre Bangkok i Ayuttaya però el seu cost tant baix va fer que me decantes com l'altre vegada per utilitzar el ferrocarril. I es que nomes per 15 bats (0,37 euros), si si 15 ho heu llegit be, vaig poder comprar un tiquet per fer aquest recorregut, per tant quines ganes de gastar-ne 120, la diferencia principal es que amb el mini-bus gaudeixes de aire condicionat però es la unicam avantatge, a part de la velocitat a la que viatges per la autopista que uneix les 2 destinacions. Peró nomes en la autopista pots anar mes ràpid que el tren, per que un cop entres amb mini-bus a dins de Bangkok passes de moure't ràpid a quedar-te estancat en els embús de trafic típics de aquí, i mes en determinades hores on la gent comença o plega de treballar, es aquí on el tren agafa avantatge.

Una altre variable en tenir en compte abans de fer el trajecte es la parada on et deixara el mini-bus, per que Bangkok és molt gran i depèn on vulguis anar has de saber on baixaràs, desprès hauràs de agafar un taxi i aixo també surt una mica car, be car per el país, per que excepte el taxi amb destinació l'aeroport que pots pagar una taxa mes elevada, els taxis per viatges interurbans mai he pagat mes de 100 bats (2,5euros), i l'avantatge que te el tren es que abans de arribar a l'estació central situada al nord de la ciutat amb el nom de Hualalumpong, creues moltes mes de petites i depenent de quina sigui la teva destinació pots baixar en alguna de les de abans.
Be dons desprès de 2 hores assegut en un vago de 3a classe amb molta calor però com he dit a un preu immillorable arribo a la estació central del nord. Allà fugint de conductors de tuk tuk que me ofereixen el trasllat al carrer de Th kaho san per 200 bats (5 euros) aconsegueixo trobar un honrat taxista que sense preguntar massa obre el taxímetre i em dur a lloc per 70 bats (1,75 euros). Be ja estic de nou al carrer del turisme de la capital, i allà com sempre m'espera el meu hotel per 450 bats (11 euros) la nit. Aire condicionat, ventilador, servei de neteja diari, lavabo amb dutxa i televisió per cable justifiquen el preu. Per molt que busqui en igualtat de condicions desgraciadament no trobo res millor. Peró com que kaho san esta molt vista potser buscant per internet, la font inesgotable de informació potser decidiré visitar alguna altre part de la ciutat, evidentment no serà la zona alta.
Tant de temps viatjant sens acumulant una gran quantitat de tiquets i paper de vols, reserves, targetes de hotels, bitllets de autobús i tren, i d'altres. La majoria de vegades els llencem per que sinó hauríem de tenir una carpeta sencera per tota aquesta paperassa, però una petita quantitat la guardem de record, i ahir remirant los amb en pau vam trobar una multa que en va posar la policia de trafic tailandesa. Aixi que si algú es pregunta com es una multa en aquest país, l'hi he fet una foto per que tothom la pugui veure. Aquí la teniu.