dijous, 10 de maig del 2012

El Parc Güell


Qui no reconeix aquestes imatges? No totes les ciutats tenen un parc com aquest amb vistes al mar, d'alt d'un turó, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO, i creat per un arquitecte local que en el seu temps va establir un estil propi a la ciutat que encara perdura en l'admiració d'arquitectes de tot el món. Desprès de la Sagrada Família, el Parc Güell és una de les icones identificatives de la ciutat catalana, i un preuat reclam turístic que atreu a tothom que decideix visitar Barcelona.

El Parc Güell, obra de l'arquitecta Antoni Gaudí, va ser construït entre 1900 i 1914 sobre una superfície de 1718 metres quadrats gràcies a les aportacions d'un ric empresari català d'aquella època anomenat Eusebi Güell. Aquest home, membre de la burgesia barcelonesa, va permetre dur a terme econòmicament l'obre de l'arquitecte sense interferir en les seves decisions artístiques, i donant-l'hi llibertat per fer les seves creacions. Ara aquest parc és un punt de visita imprescindible en tots els recorreguts turístics per la ciutat Comtal.


Desprès de l'entrada principal trobem una de les fotos mes buscades per tots els visitants, la font en forma de dragó, actualment convertit en un dels símbols del parc, guardant l'escalinata de 2 trams que puja a la sala Hipòstila. Aquesta sala amb sostre ple de semi esferes i uns acolorits mosaics circulars, amb les seves 86 columnes de morter aguanten la plaça central de 3000 metres quadrats.
Va ser un bon dia per aprofitar a visitar el parc i fer unes quantes fotos tot intentant esquivar els altres visitants. I ara aquí les teniu, però com que en vaig fer moltes en publicaré més en la pròxima entrada.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Ey! Gracias por el comentario. Son fotos de aficionado que hago en el tiempo libre, la verdad es que la fotografía un tema interesante. Ahora echare una ojeda a tu blog. Un saludo!!