diumenge, 6 de maig del 2012

La Boqueria

Feia molt de temps que no entrava dins del mercat de la Boqueria. Moltes vegades hi havia passat per davant, però des de què era petit que no hi entrava. En el meu cap només hi quedaven algunes imatges de peixateres intentant captar clients a base de crits, acolorides parades de fruita, i les carnisseries on s'exposava el gènere que en aquell temps em feia angunia de veure. Tot això agafat de la mà de la meva àvia que no em deixava anar ni un moment per por a perdre'm.

El mercat de Sant Josep, conegut per tots com la Boqueria, s'ha convertit en una atracció turística obligada pels visitants que arriben de tot el món a la ciutat Comtal. Els compradors habituals, que busquen entre la gran varietat de productes locals o d'altres més exòtics, s'hi barregen els turistes que observen embadalits i fotografien les parades de menjar.
Entre més de les 300 parades que es troben al mercat, cada vegada hi ha més establiments regentats per immigrants d'altres països que aporten les seves especialitats gastronòmiques des de Sud-amèrica, Japó, Itàlia, Grècia, o des de països àrabs.
Desprès d'una volta per les parades del mercat, torno a pujar Rambles amunt mentre observo tot caminant les estàtues vives que actuen pel carrer, els estrangers que beuen cervesa a 5 euros la gerra, les parades de flors que de tant en tant venen alguna cosa, policies que vigilen a carteristes i carteristes que vigilen a policies, tot això entre d'altre gent que passa el dia en el centre de Barcelona fent compres o simplement fotografiant la font de Canaletes.