dilluns, 14 de maig del 2012

12M: Un poble indignat

Ja sé que en el meu blog normalment no parlo de res que no estigui relacionat amb viatges o llocs que he visitat, però faré una excepció en aquest cas ja què el que esta passant al nostre país és realment important. Aquest passat dissabte 12 de Maig es va celebrar el primer aniversari del 15M, un dia que va passar a l'historia per emplenar-se la plaça del Sol a Madrid de gent citada a treves de les xarxes socials, per manifestar i expressar el seu desacord amb la manera que es gestiona aquest país. Aquest acte es va repetir en 58 ciutats més de l'estat espanyol, incloent Barcelona, convertint-se aquell dia en el principi del "Moviment 15M", o també anomenats com "Indignats".


Les esporàdiques manifestacions es varen convertir en una acampada en el mig de les places a les diferents ciutats. Aquestes imatges de revolució pacifica ciutadana varen donar la voltar al món, prenent exemple i repetint-se en diferents punts del planeta. Dins del nostre estat, a partir d'això varen sorgir més manifestacions, acampades, vagues, marxes i ocupacions realitzades per altres grups i petites associacions. El poble estava cansat d'aguantar i no dir res.



Dissabte 12 de maig de 2012 es va celebrar el primer aniversari d'aquell 15 de maig que varen començar les protestes en contra d'un estat que s'hens riu de nosaltres, governat per uns titelles que fan el que dicten els mercats mentre els emplenen els seus comptes bancaris. Cada cop més ens retallen els nostres drets i ens imposen més deures per intentar sortir d'aquesta crisis que ells mateixos han creat, tot sense haver de tocar ni un euro dels seus sous, eliminar cotxes oficials, o desfer-se de cap comoditat.
Un exemple d'això és l'ultim escàndol a càrrec del govern, que per rescatar Bankia de les seves grans pèrdues per culpa de la mala gestió feta per ex-components de l'anterior govern del PP, ha retallat 10000 milions d'euros en sanitat i educació i ha decidit en menys de 72 hores regalar-los a la desastrosa entitat madrilenya. Quant Caixa Catalunya va tenir problemes de solvència no es va rescatar amb els impostos de tots els espanyols, però com que Bankia compte amb un gran nombre d'alts càrrecs amics del govern i PP, no hi han agut cap problema per ser intervenguda amb diners públics.
Posant el meu gra de sorra, jo vaig assistir a la manifestació pels carrers de la capital catalana amb la càmera a la mà fent unes quantes fotos durant el recorregut. Encara que els medis de comunicació parlin poc del succeït, a internet mentre duri la llibertat d'expressió sempre es podrà escriure i mostrar el que realment esta passant als carrers. Abans la televisió, ràdios i diaris tenien el poder d'informar-nos sobre els que ells volien, però ara amb internet tothom té la possibilitat d'explicar i mostrar la realitat sense que ningú decideixi quanta repercussió ha de tindre una notícia.