dissabte, 12 de maig del 2012

Caminant pel parc Güell

Aquí teniu la segona part de la visita al Parc Güell anunciada en l'entrada anterior, que comença a la gran ovalada plaça de sorra. Un lloc construït per Gaudí, amb la finalitat de ser un punt de trobada per a reunions socials o actes religiosos. Una plaça sense pavimentar degut a què es fa servir per drenar l'aigua en dies de pluja a traves de la sorra i emmagatzemar-la com a recurs per regar el parc, i proveir les seves fonts.
La part davantera de tot la plaça, suspesa per les columnes de la sala Hipòstila, esta delimitada amb un peculiar banc en forma de serp recobert amb un mosaic a base de petites peces de ceràmica que s'ha convertit en un dels altres símbols del parc. Un lloc bastant fotogènic per captar aquelles ones en dies de poca gent, però desgraciadament avui no era el cas.
Des de dalt del parc es veu una magnifica vista de Barcelona que es va fent més panoràmica a mesura que puges turó amunt. Per les escales de pedra sense polir arribem sortejant a turistes, venedors i músics de carrer fins a la casa Trias. Una propietat d'un advocat amic de l'arquitecte, que va comprar la parcel·la en el que havia de ser en un futur una urbanització/jardí que tenia en ment Antoni Gaudí.
Baixant per l'altre banda del parc arribem a la zona dels viaductes fets amb pedra que es varen dissenyar per facilitar el transit de vianants per la muntanya salvant el desnivell sense tinguer que fer-los passar per inclinades pendents o llargues escales. Per sota dels arcs que aguanten aquesta estructura s'hi guarden del sol els turistes mentre descansen, beuen aigua que els han venut els venedors ambulants i observen d'altres musics que assagen per allà.
Ara ja tindrè un record més fresc del parc, i com que ja n'hem tingut prou per avui abandonem el recinte per  una altre sortida en direcció a casa tot esperant que arribi la nit.