dimecres, 22 de setembre del 2010

11 hores de viatge ens tornen de nou a Bangkok

Deixem el nord, la frescor, la capital tranquil·la on la gent rarament te intenta estafar amb els viatges de tuk-tuk, i tornem a Bangkok. La veritat es que la diferencia salta a la vista, les olors als carrers dels llocs de menjar, les aceres col·lapsades de gent en les que apenes es pot trasitar, les autopistes de 5 carrils que passen per sobre teu amb ponts de formigó armat, i la gent del carrer intentant fer negoci amb algun
falang, ja sigui duent-los amb tuktuk o taxi, o sastres hindús intentant fer el seu particular agost, et recorden que tornes a estar a la capital del país.
La veritat es que a mi ja m'agrada desprès de tanta tranquil·litat sentir el bullici de Bangkok, es com tornar del camp a la ciutat. Es podria dir comparablement, que Chiang mai s'assembla a Girona, i Bangkok és com Barcelona o personalment és la meva opinió.
Els immensos polígons industrials de les afores, els barris que antigament eren pobles i que han sigut engullits per el immens gegant metropolità, els colossals edificis de vidre del centre i els centres comercials saturats de publicitat a les façanes, et fan sentir que estas de nou en la ciutat mes gran del país.
Peró ara els que toca desprès del viatge de ahir es una mica de relax, i per això existeix "Th Khao san" que és un carrer peatonal on s'hi junta la gent jova de tot el mon que decideix visitar la ciutat. La veritat és que el ambient es bastant bo i amigable i estas en mig de la ciutat però sense donar-te compte, com si estiguessis en un lloc apart. Just deixar el carrer, que més que un carrer s'ha comvertit en una comunitat o un barri et tornes a adonar que estas de nou a Bangkok.

Un autobús des de la terminal de autobusos de Chiang mai, a les 9 del mati, ens va dur desprès de 11 hores a Bangkok. Per un preu de 518 bats(12,70euros) vam fer el viatge amb un bus amb aire condicionat, seients amples i còmodes, servei de begudes gratis, dinar inclòs i televisió amb pel·lícules recents, llàstima que el nostre tailandès encara no sigui prou bo per seguir el fil. Això si tant el tapisat del bus, com les cortines interiors eren bastant "cutres".
Ja de nit vam arribar a l'estació de bus de la capital on un tuk-tuk desprès de regatejar fortament a l'estil de Bangkok ens va dur a Th Kaho san on ja s'aviem a quin guest house teníem que anar, degut a la nostra anterior visita.