dimecres, 13 d’abril del 2011

Songkran, festa del aigua a Chiang Mai

Quina guerra, si passes per els carrers principals estas mort! Be es a dir mullat, ja que la guerra es de aigua, però ningú te escapatòria, ni tan sols els policies que avui al mig de carrer han començat a ballar amb la music que sonava per els altaveus del escenari que han muntat a la plaça principal, mentre la gent els llençava aigua. Hi ha sortidors per tot arreu i la gent va armada amb galledes i pistoles d'aigua.

Songkran es la festa de l'aigua a Tailàndia, i aixo et dona literalment el dret de mullar a tothom que et vingui de gust sense que ningú et pugui dir res, si no vols aigua quedat a casa per que trepitjar el carrer representa que estas disposat a quedar moll. Per fer la festa mes animada, a la plaça que hi ha en la part est dels canals que rodegen la ciutat creant un quadrat, s'hi ha muntat un escenari, amb musica, shows, sortidors de aigua que no paren de manar el liquid elemental i tot de gent qua balla al so de la musica, mentre des de un podi més elevat animadors de la festa no paren de ruixar a la gent del centre.

Tota l'aigua surt del riu que creua la ciutat i dels canals que estan connectats a ell, però alguns graciosos es dediquen de a comprar blocs de gel que no dubten en posar dintre de bidons per desprès emplenar de aigua gratis i al cap de 5 minuts estan repartint galledes gratuïtes de aigua congelada. En totes les televisions, diaris i revistes es parla del esdeveniment, ja que es una de les celebracions mes importants del país, una que tothom celebra i encara que costi de creure fins hi tot els mes grans es uneixen a la festa i encara que els hi pesin els anys surten a repartir cops de galleda i compren pistoles d'aigua amb la mateixa il·lusió que les criatures. I com no molta gent aprofita per fer negoci i vendre pistoles als despistats que han esperat per comprar-la al ultim moment, encara que els preus ara estan per els núvols.

Un altre element que juga un paper important son les camises amb estampats de colors o florals que es venen com a xurros per tota la ciutat, encara que al final tothom acaba sense camisa i d'altres la perden, com també xancletes que es poden trobar soltes quant la festa acaba. Peró aquest divertit panorama nomes dura 3 dies i desprès tot torna a la normalitat, i fer la gracieta de mullar un policia en dies fora de festes pot sortir car.

Per altre part en el centre comercial, un altre lloc important i transitat de la ciutat, ha tallat el carrer principal per el qual s'hi accedeix, hi han muntat 2 escenaris improvisant un festival de 2 concerts on el public s'ubicava al mig del carrer, saltant i mullant-se amb els sortidors automàtics que empapaven als espectadors que embogits no paraven de saltar amb cerveses amb les mans que es podien comprar per tot arreu. Be espero que us agradin les fotos.