diumenge, 3 d’abril del 2011

Entrada Nº 150

Dons ja en son 150. 150 entrades explicant aquest llarg viatge que no voldríem que mai s'ha acabes, però com tot te un final, encara que llunyà, però que ja el podem veure en el horitzó. Sembla que era ahir quant sortim de l'aeroport del prat, però aixo va ser el 30 de juny del 2010, es a dir fa 9 mesos i poc.

De moment ens hem en-sortit de tots els contratemps que hem anant trobant per el camí, que no han sigut masses, però algun que altre ha intentat arruïnar la nostra aventura asiàtica. Amb paciència, i sense masses exigències es pot emprendre un viatge per llocs llunyans de casa amb un pressupost ajustat estalviant en tot el que es pot i sense tenir res planejat. La única cosa que s'ha de tenir planejada amb una mica de antelació son les compres de vols, que sempre aconsellem comprar per internet, ja que el seu preu es molt més reduït, i es poden evitar llargues nits de espera en els durs seients dels aeroports, o en algun "starbucks" aprofitant el wifi gratis que ofereix, com vam fer nosaltres. Encara que va ser una experiència divertida que ara encara comentem.

El país per excel·lència que hem estat més temps ha sigut Tailàndia, ja que es el que ofereix millor comoditats a un baix preu, i la seva bellesa es infinita.

Caixers automàtic per tot arreu, cosa que a Laos, Cambodja, Myanmar, i Filipines no podem dir, i el únic que el pot aigualir es Malàisia, que tot hi amb aixo es queda curt.
Internet per tot arreu, lent però es pot arribar a trobar una xarxa wifi per connectar-se amb la resta de món quant es tingui ganes de tornar a la realitat i llegir la versió digital de un diari en català, o veure alguns vídeos de programes de tele. Estem lluny però connectats.

7 elevens per tot arreu, fan que et puguis menjar un plat calent a les 4 de la matinada a un preu immillorable, cosa que en altres llocs no. A Laos i Cambodja si arribes amb el autobús a una ciutat a altes hores de la matinada, tot esta tancat i no pots comprar res en lloc. A Kuala Lumpur i filipines es poden trobar 7 elevens però no ofereixen els mateixos productes que al país on ens trobem ara.

Continuant amb els serveis també podem explicar que a Tailàndia a qualsevol hora del dia pots demanar una habitació en algun guest house, per s'hi arribes a deshores en una ciutat nova, cansat de tot el dia en el bus i necessites una dutxa. Una experiència personal nostra va ser quant varem arribar a la capital de Laos, Vientiane, a les 5 del mati, i varem tindre que esperar en un banc del carrer a que sortís el sol i obrissin els guest house per buscar un lloc on descansar i fer una dutxa, i menjar alguna cosa.

Problemes mèdics: La cobertura medica a tot el territori tailandès és impressionant, a part de la capital del país, als altres llocs menys civilitzats també trobareu gran quantitat de consultes, doctors i hospitals, encara que tots de pagament. En aquest país no hi ha seguretat social i s'ha de pagar qualsevol visita, però dintre dels preus podeu triar entre doctors de consultes per gent amb alt poder adquisitiu o optar per hospitals de preus molt baixos.

El seu aeroport internacional connectat amb la resta del món, inaugurat a finals de 2006, ha deixat obsolets a la resta de punts del sud est asiàtic, amb excepció de Kuala Lumpur, que també ofereix molt bones connexions amb Europa i EUA. Si voleu volar a Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar o Filipines, el mes provable es que feu escala prèviament en algun dels dos llocs.

Per aixo Tailàndia es el país del sud-est asiàtic, que mes turistes rep amb diferencia dels altres lloc. Encara que s'hi arribeu fins aquí us animem que continueu fins als països no tan dessarrollats, on descobrireu el verdader, sud-est.

Esperem fer moltes més entrades abans de que acabi el nostre recorregut per terres llunyanes, i poguem explicar moltes coses més. Encara que porti molta feina cada entrada i agüem de buscar internet que ens permeti pujar les fotos i vídeos que fan més amenes les parrafades que escric.

2 comentaris:

annamaresipares ha dit...

Felicitats a tots dos, per tot el que heu pogut veure i viure! I merci per compartir-ho. vols dir que era el 30, jo diria que era el 29, sant Pau, quan vau marxar!
Fins quan volgueu, molta sort, Anna

Dolors ha dit...

Enhorabona,i gracies per compartir-ho
gracies ha aquest bloc,la meva sensasio es que esteu mes aprop i la espera de la vostra tornada mes portable,i tota una lliço de Asia ,que posat tot en un llibre seria un bon "totxu" tots els que mirem el bloc em apres.
Gracies
Dolors
mama