dijous, 29 de juliol del 2010

Qué tindre en compte quan ens vingueu a veure

1- El rei es sagrat i es te que anar amb molt de compte quan sel menciona.

2- El budisme estar molt i molt present.
-El buda day (dia de festa): Molta gent vesteix de groc, esta totalment prohibit vendre alchol fins al punt que poden anar a la presó tanmateix prendre'n esta molt mal vist.

-Quan es condueix ja sigui una moto o cotxe i passes per algun buda o temple sel te que saludar pitant tant ratu com el tinguis a la vista.
-Els tattos son una part molt important del budisme i cada un te una funció ( sort per el que el porta i per els que estant amb ell, salud, etc). Aquest es fan en els temples amb el mètode tradicional, un pal de fusta super afilat desinfectat amb una planta medicinal ( apart de super desinfectant es al·lucinògena i els fa entrar en trance per suportar el dolor) tot plegat molt caòtic, Estem segurissims que no ho provarem jajajaja.

-Els peus es la part del cos mes depreciada i en cap cas es poden posar a sobre la taula, tocar algú amb els peus,passar-los per sobre la cintura de una altre persona i encara menys si porta un collaret amb el seu buda de la sort.

-Cada dia al pel al mati totes les botiges, restaurants, particulars fan una ofrena. Que es posar una plata al mig del carrer amb un encens i alguna cosa de menjar(es te que anar amb compte que algun cop esta al mig le la borera). -El tema de tocar el cap a una altre persona es molt complex, si es una persona que no coneixes o coneixes poc està super mal vist,Peró si hi ha apreci el contrari.

-Deixar menjar no esta gaire ben vist i quan acabes la típica reverencia.
-Per saludar a una persona un Sawadeekap (si ets un home) o Sawadeeka (si ets dona) que vol dir hola, i com mes pronunciada sigui la revarencia mes afecte demostres.

-Per entrar a tots els habitacles (cases, temples etc.) descals molt important.
-Com mes estàtues de budes i ofrenes florals porti un cotxe mes sort tindrà a la carretera, hi ha algun que resulta super impressionant jajajaj.

-Etc

Tot això el principi resulta molt xocant, Peró quant ti acostumes i ho penses fredament veus que es mostre molt de respecte per tot i per les altres persones encara que siguin duna altre religió o ateus.

3- Aprendre les quatre paraules mes important en thai es una forme de integrar-te molt mes:

Sawadeekap = hola                                      
                                                                   
Sawadeemay?= com estas?                         
                                                                      
Shinga?= en serio?                                      
                                                                      
Chai= si                                                        
                                                                      
Mai chai= no                                                
                                                                                                                                        
ko kun kap= gracies

0= sun
1=num
2=son
3=san
4=sii
5=jaa
6=hok
7=jet

8=bad
9=kao
10=sib


etc.

Cafe es diu igual en thai que en català. Aquí un cafè normal es diu cafe lot i un cafè amb gel es diu cafe ien.

4- Tot es te que fer amb un somriure a la boca,fins hi tot regategar.Al centre sud de Tailàndia si vols comprar coses artesanes (normalment fetes al nord) collarets, pulceres, roba,etc. sempre es te que dir que has visitat el nord i saps el que costa realment,molta gent compre les coses fins a 4 i 5 vegades al que costa al nord.

5- Es condueix per latre costat com Regne Unit i la India, a les curves pronunciades no coste res pitar per que hi ha gent que va força a la idea.

6- Demanar el menjar que no sigui picant ( tot i així ho serà).

7- Tindre molt clar la relació Thb-Euro. 1000 thb = 25 euros .Tot sembla molt barato peró comences a sumar i canvia la cosa. Aquest any encara mes, amb la crisis l' euro a devaluat molt l' any passat 1000 thb = 20 euros. Sembla que no peró es una diferencia impressionant, peró tot i així no ens podem queixar.


8- A les ciutats per desplacarse amb transport public vas on vols. I en pobles i illes el que surt mes a compte es llogar una scooter que surt per uns 150-200 thb al dia Peró si l' agafes per una setmana o mes pots negociar el preu. Res de llogar cotxes es una tonteria cara i incomode.
9- Conduir amb precaució ja que el Falang (estranger) sempre te les de perdre en cas de accident amb un thai, ja que enteoria es el que te diners i la policia ho sap.

10- Pensar sempre en la crema solar, crema pels mosquits, sobretot al sud es una passada el tema dels mosquits.

Un altre dia mes.