divendres, 6 d’agost del 2010

Anant-nos a dormir a Bangkok, despertant-nos a Chiang mai

Dons si per fi estem a Chiang mai. Aven marxat de bon mati de Ko Chang, desprès de deixar la habitació em agafat un mini-bus que anava fins els topes, que ens ha dut fins el port on hem agafat el ferry que travessa el petit estret que separa la illa de la península.
Un cop en terra ferma, hem pujat a un autobús de línia regular que, per un preu molt mes assequible connecta el port de la península amb la capital del país. Per 220 bats (5,20 euros) em fet un trajecte de 5 hores en un bus amb aire condicionat, mes barato que el mini-bus amb el que vam venir i mes còmode.
Un cop a l'estació de autobusos del nord de Bangkok hem agafat un taxi que ens ha acostat fins a l'estació de trens mes grans de la ciutat, Hualamphong. Des d'aquí surten tots els trens de llarg recorregut. El problema es que era massa aviat i desprès de comprar el bitllet de tren per 650 bats (15 euros) ens hem tingut que esperar tot el dia asseguts en un dels bancs de l'estació, que ens ha donat temps per llegir mitja lonley planet i acabar de gastar la bateria de la meva PSP.
Un cop era hora, a les 6 de la tarde pujàvem al tren que ens connectaria amb la capital del nord. El tren no esta malament, el espai esta molt ben aprofitat, i un simple vago de seient de segona classe amb aire condicionat es converteix ràpidament en un vago llitera. La de abaix es mes ample, segura i te finestra a l'exterior,Peró també és mes cara. Normalment la reserven persones mes grans i els nens. Les lliteres superior, que son les que hi vam dormir nosaltres es deixen per la gent mes jove, ja que el seu accés és mes complicat.
No es res de l'altre mon però son netes, còmodes, i una cortina te permet tapar la llum dels florescents del vago, l'únic inconvenient és el vaivé del tren que de vegades te pot despertar.
En arribar a l'estació central de Chiang mai i desprès de comparar i regatejar amb tuk tuks i taxis, un tuk tuk ens ha acostat fins a el centre de Chiang mai per la quantitat de 60 bats (1,40 euros).
Chiang Mai és una ciutat amb 174.000 habitant als peus de les muntanyes del nord. Molt menys estressant i contaminada que Bangkok però, moderna amb la seva zona comercial de alts edificis de vidre
el seu barri vell amb una pila de guest house a preus molt econòmic i com no també te el seu tranquil barri a la vora del riu. De moment ens esta agradant força i tot i que ja em voltat avui pels seus carrers, encara ens queda molt per veure.
Per cert només de arribar apart del conductor del tuk tuk amb les primeres persones que hem parlat han sigut dos noies catalanes que hem trobat per casualitat, una de Hospitalet i l'altre de figueres que per cert no recordem dels vostres noms.