dimarts, 19 de juny del 2012

Explorant prop de casa

Aquest diumenge passat, cansat d'aguantar la calor que feia vaig decidir anar a fer una visita en unes petites gorgues que hi ha entre el poble d'Anglès i Osor. I és que amb les temperatures que tenim aquests dies ve de gust buscar un lloc fresc per passar la tarda. Com que tenia la càmera carregada de bateria, la vaig agafar per jugar una estona amb ella.

Creuant el poble d'Anglès, a la rotonda que hi ha abans d'entrar al carrer de les fabriques, vinguen en direcció de Sta. Coloma de Farners, hi ha una carretera que connecta aquesta població amb la d'Osor. És una carretera estreta i petita que s'allunya del poble creuant camps fins endinsar-te entre els arbres que hi ha al peu de les muntanyes. A 1,8 km del centre del poble, arribem a un camí de sorra que a l'entrada hi trobem una casa en ruïnes, i plena de pintades que pot donar mala impressió, però si continueu més endavant, guiats pel so de l'aigua, trobareu un primer petit salt en el riu.


El camí a seguir, voreja el riu i és accessible amb cotxe un bon tros. A partir d'un cert punt millor anar amb un 4x4, però en cas de què no en tingueu un a peu també s'hi pot arribar, ja que no tens que caminar massa estona. Si encara continueu pel camí correcte, arribareu al segon salt d'aigua que veieu en la foto de sobre el text, i més endavant trobareu un pont de pedra mig derruït, però que encara fa la seva funció.
Arribareu a un punt on semblarà que el camí es barreja amb el sotabosc, i que no hi ha res més a veure, però no podreu estar mes errats. Quant les bardisses invadeixen el tros de camí que encara es pot reconèixer voldrà dir que esteu a prop de la cascada més gran que hi ha per allà. Una cascada d'uns 3 metres d'alçada es troba amagada camí avall en un lloc difícil d'accedir, si ja te has endinsat una mica al lloc, val la pena arribar-hi per fer una ullada. Si teniu intenció de banyar-vos, sapigueu que l'aigua esta força freda en aquesta època de l'any, més endavant quant les temperatures pugin més ha de ser un plaer posar-s'he sota el reig de la cascada a sentir la força de l'aigua sobre teu.

3 comentaris:

Madaboutravel ha dit...

De vegades a tocar de casa hi tenim paratges preciosos que s'haurien de reivindicar més sovint... Moltes gràcies per compartir aquesta ruta!

Una abraçada

Unknown ha dit...

Ey!! Gracies pel comentari. La veritat és que els catalans gaudim d'un entorn envejable, i a vegades oblidem del que estem rodejats anat de vacances a l'altre punta de món. Encara que jo sóc fan de viatjar a l'exterior, he de reconèixer aquí casa em queden moltes coses per veure. Una abraçada!!

Anònim ha dit...

I tant! Darrerament he estat explorant algunes zones d'Osona i m'han deixat meravellada... i la infravalorada Serralada de Marina també té alguns paratges de postal ;) Realment, qui no descobreix racons és perquè no s'hi posa!