dilluns, 11 de juny del 2012

Air Asia: La Ryanair d'orient

Tots coneixem a Ryanair, la companyia irlandesa baix cost que connecta una impressionant quantitat de ciutats europees entre si. La companyia "low cost" més famosa del vell continent permet visitar la majoria de països europeus a preus increïbles encarregant vols amb antelació o aprofitant les ofertes que ofereix la seva pàgina web. Això ha fet que creixi la seva popularitat entre el competitiu mercat dels anomenats vols de baix cost, que gracies a internet va créixer notablement. D'altres parts del món, com Àsia es varen llaçar a la caça dels clients de "low cost " amb la companyia Airasia, que gràcies una una molt bona gestió va créixer imparable i també la seva reputació fins a dia d'avui, arribant a ser considerada la millor companyia de baix cost del món.
Airasia ha aconseguit establir connexions entre diferents països d'orient a uns preus que quasi tothom es pugui permetre volar, un dels seus eslògans comercials és precisament "now everybody can fly" (ara tots podem volar). Peró aquesta companyia, antigament propietat del Govern de Malàisia, va començar a enlairar-se quant va ser comprada al 2001 per un empresari començant el seu camí en el sector privat.
La companyia només comptava amb 2 Boings 737 i nombroses pèrdues econòmiques, però un cop més es demostra que les coses ben fetes tenen futur fins i tot en aquests moments de crisis. 12 anys després d'aquella compra al govern de Malàisia pel simbòlic preu de 1 ringguit (0.25€), degut a un genial màrqueting i els ajustats preus que ofereixen vols extremadament varats, Airasia s'ha convertit en un gegant de l'aire que domina 99% d'un dels 2 aeroports que hi ha a Kuala Lumpur, ha establert rutes intercontinentals, domina unes 85 destinacions en 20 països diferents, ha adquirint el seu avió numero 100 aquest passat més de maig, i ta la intenció de transportar més de 33 milions de passatgers durant el 2012.

Skyscanner 468x60
Amb un ampli ventall de rutes des de Austràlia, Cambodja, Xina, Corea del sud, Hong Kong, Índia, Indonèsia, Japó, Laos, Maco, Malàisia, Myanmar, Filipines, Singapur, Sri Lanka, Taiwan, Tailàndia i Vietnam, Airasia es converteix en la millor opció per explorar tot el continent asiàtic desplaçant-se per aire, a preus competitius. Els sus vols estan enllaçats a la majoria de buscador de vols i  una gran quantitat d'agències de viatges de tot el món recomanen els seus vols.


Nota hauríem de prendre a casa de com ha crescut Airasia, i seguint el seu exemple dur-ho a terme amb companyies de les nostres que lluiten per ser una de les grans, com Vueling que tenen les seves bases a Barcelona. Desprès del desastre de Spanair, que va haver de tancar portes al arruïnar-se, hauríem de mirar que tenim malament en el nostre sistema de gestionar les companyies i seguir exemples d'èxit com el anomenat anteriorment. Aquí es demostra que si es fan les coses ben fetes tot és possible.