divendres, 22 de juliol del 2011

Phuket, la "perla" del sud

Nosaltres no varem visitar aquesta vegada l'illa amb forma de llàgrima situada al sud del país, però si que hi varem estar durant les mini-vacamces del 2009. Amb 82 mil habitants i unida a la península per carreteres i un petit aeroport, la "perla" del sud cada cop és més accessible fins que s'ha convertit en el destí numero 1 de vacances per faragns que volen passar els seus dies al país però rodejat de platges i grandiosos complexes hotelers on pugin trobar cuina occidental. La gran afluència de visites en aquest indret ha provocat que els preus en aquest lloc es disparin siguen un dels llocs que rep més entrada de capital estranger i un niu de busca-vides que intenten treure cales als turistes com sigui. Fins que el govern no va intervenir en el assumpte, es varen destruir diversos paratges naturals que fins fa poc estaven desprotegits, i escassegen les reserves d'aigua dolça mentre augmente el nivell de deixalles que produeix tanta occidentalització en un terreny tant petit.

Però encara que la occidentalització hagi arribat a l'illa, la seva fama no és només "marketing" comercial. Per sort, aquest tros de paradís encara manté alguns punts de la antiga illa. Llocs que han estat protegits i mantenen el vell esperit local. Platges de sorra blanca amb aigües color turquesa. Paratges al interior de selva que han sigut rehabilitats per recrear la antiga vida que hi havia abans, i ara son utilitzats per fer excursions a turistes que per un preu molt baix contribueixen a aquest deserrollament. Es conserven casses, cultius, i animals. Els elefants ofereixen passejos, els búfals la oportunitat de fer-se una foto amb ells, i els monos munten shows graciosos per els que viatgen amb la família.
Als llocs de costa és on es nota més la explotació turística, i per tant es també on trobareu els preus més alts. Si el vostre pressupost es ajustat es pot optar per allotjar-se a la vella ciutat de phuket, la capital de la província. Aquí descobrireu una petita ciutat amb poca influencia turística, edificis d'estil xino-portugues, i mercats nocturns de menjar. Els allotjaments son varats i sense luxes, i la gent no intenta tant treure els diners als viatgers com altres punts infestats de busca-vides. Aquesta ciutat es antiga, tranquil·la i relaxada.
També aquesta illa es un bon punt de partida per visitar les precioses illes de Koh phi phi o arribar fins a la regió de Krabi. Passeu dels paquets de viatges organitzats que us poden oferir a les agencies de viatges a casa nostra. Munteu-vos vosaltres mateixos el recorregut un cop estigueu allà, els viatges de bus i embarcacions son abundants i es poden contractar a qualsevol lloc de la ciutat, i més econòmics.